Napelemes kutyaház

napelemes kutyaház

Napelemes kutyaház

Legyen szó bármiről, az első és legfontosabb, hogy a kutya érdekeit mindig tartsuk szem előtt. Semmiképp se azt csináljuk, ami számunkra kellemes, hiszen a kutyák igényei nem egyeznek meg az emberi szükségletekkel.

Vannak olyan ebek, akik sokkal érzékenyebben reagálnak a környezeti hatásokra, mint társaik, ilyenek például a rövid szőrű tacskók vagy a francia bulldogok, nekik bizony szükségessé válhat a fűtés a kutyaházban. Ne válasszunk hőlégfúvós ventilátort és levegőkeringetést megvalósító fűtést, mivel ezek huzatot csinálnak, ami a kutyáknak egyáltalán nem tesz jót, általában ezt ők is érzik, ezért elképzelhető, hogy nem is mennek be szívesen a házukba. Ha mégis, akkor viszont ártunk az egészségükre nézve.

Kellőképp megbízható fűtést kell kialakítanunk, elektromos vezetékekhez, csatlakozókhoz ne tudjanak négylábú társaink hozzáférni. Ne legyen kiugró eltérés a külső és belső hőmérséklet között, mivel így könnyen megbetegíthetjük őket, ugyanis elég sűrűn mennek ki és be a házból.

A padlófűtés akkor lehet jó megoldás, ha a kutyánk nem érintkezik közvetlen a felülettel. Mivel a kutyáknak nincs ágya, a megfelelő szigetelésről és kutyafekhelyről nekünk kell gondoskodnunk. Az Állateledelshop webáruházban biztosan  talál olyan minőségi kutyafekhely termékeket, melyek megfelelőek lesznek kutyájának! Hasonló jó és népszerű megoldást kínál az infrapanellel történő meleg előállítása. Az elektromos áramot pedig biztosíthatjuk egy kisebb napelemes rendszer segítségével. Ezek a környezetbarát megoldások a kutyaházat építők körébe mostanság igen népszerűek.

A napelemet nem csak saját igényeink kielégítése céljából érdemes kiépíttetnünk, hanem kutyánk házára is, ezzel nyújtva a legbiztonságosabb és legkifizetődőbb fűtési rendszert. Ugyanúgy működik a napelem a kutya házán akárcsak a normál lakások esetében. Teljes mértékben veszélytelen és a lehető leghatékonyabb választás. A napelemes fűtés biztosítja az optimális hőmérsékletet, és a meghibásodásoktól sem kell tartanunk. Egy gombnyomással elindíthatóak a fűtőpanelek, amelyeknek hatása rendkívül gyorsan érezhető, arról nem beszélve, hogy nem keletkezik égéstermék, és nem áll fenn a veszélye a szénmonoxid mérgezésnek. Működése zajmentes, tehát a kutyát sem fogja zavarni pihenésében.

Kétségtelen, hogy ezzel a megoldással maximális biztonságot teremtünk kedvencünknek, és elkerüljük az egyéb fűtési berendezésekkel járó problémákat!

Olvasson többet a napelem rendszerekről a linkre kattintva!