Napelemes kutyaház

napelemes kutyaház

Napelemes kutyaház

Legyen szó bármiről, az első és legfontosabb, hogy a kutya érdekeit mindig tartsuk szem előtt. Semmiképp se azt csináljuk, ami számunkra kellemes, hiszen a kutyák igényei nem egyeznek meg az emberi szükségletekkel.

Vannak olyan ebek, akik sokkal érzékenyebben reagálnak a környezeti hatásokra, mint társaik, ilyenek például a rövid szőrű tacskók vagy a francia bulldogok, nekik bizony szükségessé válhat a fűtés a kutyaházban. Ne válasszunk hőlégfúvós ventilátort és levegőkeringetést megvalósító fűtést, mivel ezek huzatot csinálnak, ami a kutyáknak egyáltalán nem tesz jót, általában ezt ők is érzik, ezért elképzelhető, hogy nem is mennek be szívesen a házukba. Ha mégis, akkor viszont ártunk az egészségükre nézve.

Kellőképp megbízható fűtést kell kialakítanunk, elektromos vezetékekhez, csatlakozókhoz ne tudjanak négylábú társaink hozzáférni. Ne legyen kiugró eltérés a külső és belső hőmérséklet között, mivel így könnyen megbetegíthetjük őket, ugyanis elég sűrűn mennek ki és be a házból.

A padlófűtés akkor lehet jó megoldás, ha a kutyánk nem érintkezik közvetlen a felülettel. Mivel a kutyáknak nincs ágya, a megfelelő szigetelésről és kutyafekhelyről nekünk kell gondoskodnunk. Hasonló jó és népszerű megoldást kínál az infrapanellal történő meleg előállítása. Az elektromos áramot pedig biztosíthajuk egy kisebb napelemes rendszer segítségével. Ezek a környezetbarát megoldások a kutyaházat építők körébe mostanság igen népszerűek.

A napelemet nem csak saját igényeink kielégítése céljából érdemes kiépíttetnünk, hanem kutyánk házára is, ezzel nyújtva a legbiztonságosabb és legkifizetődőbb fűtési rendszert. Ugyanúgy működik a napelem a kutya házán akárcsak a normál lakások esetében. Teljes mértékben veszélytelen és a lehető leghatékonyabb választás. A napelemes fűtés biztosítja az optimális hőmérsékletet, és a meghibásodásoktól sem kell tartanunk. Egy gombnyomással elindíthatóak a fűtőpanelek, amelyeknek hatása rendkívül gyorsan érezhető, arról nem beszélve, hogy nem keletkezik égéstermék, és nem áll fenn a veszélye a szénmonoxid mérgezésnek. Működése zajmentes, tehát a kutyát sem fogja zavarni pihenésében.

Kétségtelen, hogy ezzel a megoldással maximális biztonságot teremtünk kedvencünknek, és elkerüljük az egyéb fűtési berendezésekkel járó problémákat!