Ismerjük meg a napelemes kamerarendszereket

Napelemes kamerarendszer

Ismerjük meg a napelemes kamerarendszereket

A napelemes kamerarendszerek megjelenésével nagyban bővült a videomegfigyelések lehetősége. Ma már megfizethetőek az effajta rendszerek és, ahogy haladunk előre az idő múlásával, úgy válnak majd egyre kedvezőbbé az ár tekintetében és lesznek egyre megfizethetőbbek. A napelemes kamerák abszolút környezetbarátak és energiatakarékos működést tesznek lehetővé, hálózat és internet elérés nélkül.

Hova kerüljenek a napelemes kamerarendszerek?

Napelemes videomegfigyelőt leginkább olyan helyre célszerű tenni, ahol a kamera helye távol esik a központtól, mivel ilyenkor meglehetősen költséges kiépíteni a tápellátást. Napelemes kamerákkal így könnyen megfigyelhetőek autópályák, nagyobb parkolók, építkezések vagy közlekedési eszközök. Az olyan területeken is kiválóak ezek az eszközök, ahol mondjuk nem lett kiépítve az elektromos illetve az Internet hálózat. A napelemes kamerarendszerekkel nagy területeket lehet lefedni, így előszeretettel alkalmazzák őket például erdőgazdaságokban objektum vagy területfigyelésre.

A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően a napelemek ma már képesek ködös és borús időben is elegendő energiát termelni, de ettől függetlenül meghatározó szerepe van a telepítéskori tájolásnak, ilyenkor arra célszerű figyelni, hogy a kamera még véletlenül se túlságosan árnyékos helyre kerüljön.

Megeshet, hogy a napelemes kamerát természetvédelmi területre vagy vizes élőhelyekre szeretnék tenni, ahol rendkívül macerás az elektromos vezetékrendszert kialakítani, nem mellesleg ez akár jelentősebb környezeti károkhoz is vezethetne. Ebben az esetben is remek választásnak bizonyulnak a napelemes kamerák, mivel nincs igényük a vezetékes infrastruktúrára, ezáltal az érzékenyebb területek is megfigyelhetőek.

Elképzelhető, hogy a telepítés helyétől távolabbi objektumok megfigyelése az elsődleges cél, ahol nincs áramellátás, ebben a szituációban jönnek jól a nagy objektívvel felszerelt megapixeles kamerák.

Tehát, ha olyan helyen szeretne biztonsági kamerát használni, ahol se hálózati feszültség, se internetes hálózat nem elérhető el, akkor önnek a Hikvision napelemes kamerarendszerei adják a megoldást, melyek elérhetők 4 illetve 8 megapixel 4K UHD kivitelben beépített 4G technológiával.

Milyen technikai megoldásokkal lehet kamerarendszert felszerelni?

  • Csavarozás: Ez az egyik leggyakoribb módszer a kamerák rögzítésére. A kamera tartóelemeit (például rögzítőlemezeket vagy állványokat) csavarokkal lehet a falhoz, mennyezethez vagy más felülethez erősíteni.
  • Ragasztás: A megfelelően kiválasztott ragasztó használata lehetővé teszi a kamera felszerelését a kívánt helyre. Fontos azonban, hogy a ragasztó anyag megfelelően erős és tartós legyen, hogy biztosan rögzítse a kamerát. Kültéri kamera rögzíthető a Mapei nevű építőipari márkától származó speciális ragasztóval, a Kerapoxy-2000-val értük el, hogy a kamerák stabilan rögzüljenek a falon, még extrém időjárási viszonyok között is.
  • Mágneses rögzítés: Bizonyos kameratartók mágneses alapokkal vannak ellátva, amelyek lehetővé teszik a kamera gyors és könnyű rögzítését fémfelületekre.
  • Csatlakozó rendszerek: Néhány kamerarendszer speciális csatlakozókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kamera könnyű és biztonságos rögzítését. Például, egy zárrendszerrel ellátott csatlakozó lehetővé teszi a kamera könnyű szerelését és leszerelését anélkül, hogy csavarokat vagy ragasztót kellene használni.