Napelem rendszer árak

Napelem rendszer kivitelezésén gondolkodik? Szeretne megszabadulni a villanyszámlák jelentette anyagi terhektől?

Nagyszerű lehetőséget kínálunk, hogy egyszerűen, gyorsan, megbízható helyről szerezze be a minőségi napelem rendszerét. Tekintse meg ajánlatunkat! Az oldalon található napelem árak olyan kalkulációk, melyek minden költséget tartalmaznak, beleértve a felszerelést, és az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is.

Új 2024-es napelemes rendszerek árajánlat mintákkal

Napelem rendszer árajánlat táblázataink utoljára frissítve:

Napelem rendszer 1 fázis (3kW)

Teljes költség: 1.310.640 Ft.

Napelem rendszer 3 fázis + energia tároló (4,6kW)

Teljes költség: 4.006.850 Ft.

Mit foglal magába nálunk egy napelem rendszer ára?

  1. A megfelelő minőségű és mennyiségű Trina Vertex napelem panelt vagy Risen RSM-8 monocellás, magas hatásfokú modult.
  2. Egy megbízható Huawei Sun invertert (ami a megtermelt egyenáramot váltakozó árammá alakítja) vagy Deye inverter csomagot energia tárolóval.
  3. A profi Würth napelem tartókonzolt ill. tartószerkezetet, ami ellenáll az időjárás hatásainak.
  4. Az összes alkatrészt (Lapp kábeleket, kismegszakítókat, DC és AC oldali csatlakozó dobozt, stb.), ami a biztonságos, hatékony működéshez szükséges.
  5. Az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést
  6. A komplett szerelést

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT MOST NAPELEMES RENDSZERÉRE

Néhány egyszerű kérdés megválaszolásával személyre szabott árajánlattal tudunk segíteni Önnek. Amennyiben elárulja lakcímét, a műholdképek segítségével meg tudjuk nézni a háza fekvését, így következtetni tudunk a rendelkezésre álló tetőfelületre, és természetesen ki tudjuk számolni, hogy az adott tetőfelület elégséges–e a szükséges napelemek számára. Ha a tetőről készített néhány képpel is kiegészíti az ajánlatkérőt még pontosabb ajánlattal tudunk szolgálni.

8+1 jó tanács napelemes rendszer vásárlásakor

1. Ellenőrizze az ajánlatban szereplő modulok típusát, kérje el azok adatlapját, és a gyártói megfelelőségi nyilatkozatot. Ellenőrizze, hogy az ajánlott modulok megfelelnek–e az IEC 61215:2005 és az EN 61730-1, 61730-2:2007 szabványoknak. Az olyan általános jellegű ajánlatot, ami nem nevezi meg konkrétan a napelem típusát, kezelje fenntartásokkal. Ellenőrizze a modulok gyártóját az interneten. Ragaszkodjon minőségi, európai gyártó termékeihez!

2. Követelje meg, hogy a tartókonzol TÜV minősített legyen. Jó nevű konzol gyártó nem sok van, érdemes európai gyártót választani.

3. Nagyon fontos, hogy a szolár kábel igazoltan tűzálló és UV álló legyen. A napelemeket nem lehet lekapcsolni, egy tűz esetén ez rendkívül fontos lehet. A kábelezés ára nem jelentős tétel a rendszer árában, ezen nem szabad spórolni!

4. A napelem rendszer ajánlatában szereplő invertert ellenőrizze az áramszolgáltató honlapján. Lehetnek olyan inverterek, amiket nem mindegyik szolgáltató fogad el.

5. A napelem rendszer kötelező tartozéka az AC oldali túlfeszültség levezető. Ennek hiányában az óracsere is megtagadható. Ne hagyja, hogy az árajánlatban opcionálisan szerepeltessék, mert az a napelem rendszer nem teljes rendszer.

6. Fontos-e, hogy mono, vagy polikristályos az ajánlott modul? A mi éghajlatunk mellett nincs számottevő különbség a két típus várható hozama mellett. A monokristályos napelemek érzékenyebbek az árnyékokra, a poli modulok ugyanazt a napi energia mennyiséget több idő alatt termelik meg. Gyakorlatilag mindegy, hogy melyik szerepel az ajánlatban. Vékonyfilmes modult azonban semmi esetre sem válasszon!

7. A napelemek hatásfoka nem irányadó szempont. A hatásfok egy olyan szám, ami azt mutatja meg, hogy egységes felületű napelem a beérkező napsugárzás hány százalékát alakítja át elektromos árammá. A 15% hatásfokú 250 W-os modul ugyanannyit termel, mint a 18% hatásfokú. A nagyobb hatásfokú csak néhány cm-rel kisebb, de ennyi a különbség.

8. Csak olyan kivitelező ajánlatát fogadja el, amelyik ellenőrizhető referenciákkal rendelkezik. A “gyakorlat teszi a mestert” nem csak egy mondás, hanem tapasztalat.

+1 Ellenőrizze, hogy a kapott árajánlat valóban teljes körű, minden költséget tartalmazó legyen. Ha nem biztos benne, kérje ennek írásos megerősítését.

A napelem ára olyan dolog, amin nem érdemes spórolni!

A napelemeknél sokat számít a minőség! A sorba kötött tábláknál ugyanis elég, ha csak az egyik működik hibásan, ezáltal az egész rendszer hasznavehetetlenné válik. Ha egy panelt rosszul gyártanak le, elképzelhető hogy az csak évek múlva jelent majd gondot. Tehát a minőséget minden esetben érdemes megfizetni! De még miért is? Ugyanis egy drágább márkás napelem ára már magába foglalja a gyár “hírnevét” is! Erre sokan felkapják a fejüket, hogy ez butaság. Pedig ha belegondolunk a komolyabb napelemeket gyártók rengeteget költenek fejlesztésre és tesztekre és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy moduljaik ne törjenek, ne ázzanak be és ne fagyjanak szét még az extrém időjárási körülmények között sem. Ezzel szemben Távol-Keleten rengeteg napelemet gyártó üzem került felépítésre az utóbbi 5 évben, melyek azóta is ontják magukból a sokszor megkérdőjelezhető minőségű szilícium lapokat.

Napelem rendszer áraknál lényeges, hogy ne olcsó napelemet vásároljunk és járjunk úgy mint a képen a jégverte napelem

Napelem rendszer ára esetén lényeges, hogy ne olcsó napelemet vásároljunk és járjunk úgy mint a képen a gyenge minőségű jégverte napelem

A képeken olcsóbb típusú napelemek láthatók, amelyek nem bírtak ellenállni a jégverésnek. Egy megbízható gyártó terméke még több év távlatából is működőképes lesz, és ha netán mégis gondunk akadna vele, akkor is könnyedén érvényesíthetjük garanciális igényünket. Viszont ha egy olcsó napelemet forgalmazó cég vállalkozása bajba kerül – tönkremegy -, akkor az egész napelem rendszerbe fektetett pénzünket kidobtuk az ablakon.

Napelemek és élettartamuk

A napelemek élettartama átlagosan 35-40 év, de akár meghaladhatja ezt, ha minőségi napelemet választunk és megfelelően karbantartjuk, tapasztalatok szerint teljesítményük 10 évente nagyjából 2-3%-ot romlik. A teljesítménycsökkenés mértéke a napelem típusától, minőségétől, a telepítéstől és a környezeti hatásoktól nagyban függ. Lehet, hogy az általunk forgalmazott márkás napelem ára drágább, de ezek a gyártók által bevizsgáltak és a feltüntetett teljesítményeket garantálják is (sőt azokat túl is szokták teljesíteni) ellenben egy olcsó kínai napelemnél, ahol elképzelhető, hogy akkor is forgalomba dobják őket ha a teljesítménye csak 95 százalékos. Ha már befektetünk, jól gondoljuk meg melyik gyártó napelem családját választjuk. Segítségért forduljon hozzánk bizalommal, szakmai tudásunkkal azon leszünk, hogy Önnek a legjobb megoldást válasszuk.