Napelem árak telepítéssel együtt

Nem csak a napelem ára fontos tényező egy napelemes rendszer kiválasztásánál, hanem az egész rendszer költsége. Éppen ezért napelem rendszereinkre adott árajánlatunk minden esetben olyan kalkulációk, amelyek minden költséget tartalmaznak, beleértve a felszerelést, és az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is.

Az Elosztói Szabályzat 2021 április 30-i módosítása óta egy fázisú háztartási napelemes rendszer már csak maximum 2,5 kW névleges teljesítményig szerelhető fel. Az ennél nagyobb napelem rendszerek minden esetben három fázisúak lehetnek csak. Ezért az oldalon szereplő ajánlatok egy kivétellel három fázisú csatlakozásra vonatkoznak.

Napelem árak kW szerint

2,6 kW-os napelem rendszer árak3 kW-os napelem rendszer árak3,7 kW-os napelem rendszer árak5 kW-os napelem rendszer árak6 kW-os napelem rendszer árak7 kW-os napelem rendszer árakEgyedi

Havi fizetendő villanyszámlához igazított napelem rendszer árak

Napelem árajánlat táblázataink utoljára frissítve:

Napelem ára havi 12.000 forintos villanyszámla esetén (1 fázis)

2,6 kW-os napelem rendszer
Teljes költség: 1.431.900 Ft.

Napelem ára havi 12.000 forintos villanyszámla esetén

3 kW-os napelem rendszer
Teljes költség: 1.515.364 Ft.

Napelem ára havi 15.000 forintos villanyszámla esetén

3,7 kW-os napelem rendszer
Teljes költség: 1.751.381 Ft.

Napelem ára havi 19.500 forintos villanyszámla esetén

5 kW-os napelem rendszer
Teljes költség: 2.130.806 Ft.

Napelem ára havi 24.000 forintos villanyszámla esetén

6 kW-os napelem rendszer
Teljes költség: 2.440.000 Ft.

Napelem ára havi 30.000 forintos villanyszámla esetén

7 kW-os napelem rendszer
Teljes költség: 2.913.685 Ft.

Egyedi árajánlatot szeretne?

Kérjen egyedi árajánlatot!

Miért is döntsön a mi napelem rendszerünk mellett?

  • A napelemek elterjedése nagy mértékben javítja az életminőséget.
  • Ma a napelem szerelése az egyik legbiztonságosabb és legbölcsebb befektetés. (Az esetleges áram árának emelkedése tovább növeli a napelem rendszer értékét ingatlanunkban.)
  • Egy-egy jól átgondolt rendszerrel a világítási mellett a fűtési költséget is megtakaríthatjuk, így csökkenthetjük rezsiköltségünket.
  • Hosszútávú, akár 30-40 éven keresztül élvezhetjük az általa nyújtott megtakarítást.
  • Más befektetésekhez képest, a napelem rendszer előnyei már az első naptól fogva élvezhetők.
  • Esetleges ingatlanértékesítés során magasabb összeget kérhetünk. (Ez akár fedezheti is a telepítés költségét.)
  • Környezettudatos megoldás, csökkenti a felesleges széndioxid kibocsátást és a több fosszilis energia felhasználást.

A következő táblázat hozzávetőlegesen megmutatja, hogy havi villanyszámláját mekkora napelemes rendszerrel tudná kiváltani. (Pontos számításokhoz vegye fel velünk a kapcsolatot.)

Havi villanyszámla Napelem teljesítmény (kW) Napelemek száma (db.) Szükséges tetőfelület (m²)
12 000 Ft/hó 2,6 7 13
12 000 Ft/hó 3 8 15
15 000 Ft/hó 3,7 10 20
19 500 Ft/hó 5 13 25
24 000 Ft/hó 6 16 32
30 000 Ft/hó 7 20 38

A napelem panelek teljesítményének körülbelüli kiszámításához az éves fogyasztását kell 1100-al osztani. Ez az érték természetesen sok esetben változhat, befolyásolja a tető tájolása, dőlésszöge, az hogy az ország melyik részén lakik, de irányadó számként tökéletesen elegendő. Oldalunkon néhány adat megadása után személyre szabottan tudjuk igényét kiszámolni.

Miért ne a napelem ára legyen az amin spórolunk

A napelemeknél sokat számít a minőség! A sorba kötött tábláknál ugyanis elég, ha csak az egyik működik hibásan, ezáltal az egész rendszer hasznavehetetlenné válik. Ha egy panelt rosszul gyártanak le, elképzelhető hogy az csak évek múlva jelent majd gondot. A minőséget érdemes megfizetni! Miért is? Ugyanis egy drágább márkás napelem ár már magába foglalja a gyár “hírnevét” is! A komolyabb napelemet gyártók rengeteget költenek tesztekre és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy moduljaik ne törjenek, ne ázzanak be és ne fagyjanak szét még az extrém időjárási körülmények között sem. Távol-Keleten  rengeteg napelemet gyártó üzem került felépítésre az utóbbi 5 évben, melyek azóta is ontják magukból a sokszor megkérdőjelezhető minőségű szilícium lapokat.

Jég verte olcsó napelem
Jégverte napelem

A jobb oldali képen egy olcsó kínai napelem látható, amely nem bírt ellenállni a jégverésnek. Egy megbízható gyártó terméke még több év távlatából is működőképes lesz, és ha netán mégis gondunk akadna vele, akkor is könnyedén érvényesíthetjük garanciális igényünket. Viszont ha egy olcsó napelemet forgalmazó cég vállalkozása bajba kerül – tönkremegy -, akkor az egész napelem rendszerbe fektetett pénzünket kidobtuk az ablakon. Jó ha tudjuk, hogy egy rendszerben csak egyféle típusú napelemet lehet működtetni! A napelemek élettartama mindazonáltal igen hosszú, de a tapasztalatok szerint teljesítményük 10 évente nagyjából 2-3%-ot romlik. Lehet, hogy az általunk forgalmazott márkás napelem ára drágább, de ezek a gyártók által bevizsgáltak és a feltüntetett teljesítményeket garantálják is (sőt azokat túl is szokták teljesíteni) ellenben egy olcsó kínai napelemnél ahol elképzelhető, hogy akkor is forgalomba dobják ha a teljesítménye csak 95 százalékos. Ha már befektetünk, jól gondoljuk meg melyik gyártó napelem családját választjuk. Segítségért forduljon hozzánk bizalommal, szakmai tudásunkkal azon leszünk, hogy Önnek a legjobb megoldást válasszuk.