Napelem rendszer árak

Napelem rendszer kivitelezésén gondolkodik? Szeretne megszabadulni a villanyszámlák jelentette anyagi terhektől? Nagyszerű lehetőséget kínálunk, hogy egyszerűen, gyorsan, megbízható helyről szerezze be a minőségi napelem rendszerét. Tekintse meg ajánlatunkat! Az oldalon található napelem árak olyan kalkulációk, melyek minden költséget tartalmaznak, beleértve a felszerelést, és az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is.

Napelem rendszerek árajánlat mintákkal

Napelem rendszer árajánlat táblázataink utoljára frissítve:

Napelem árak - 3 kW-os napelem rendszer

3 kW-os napelem rendszer
7db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 14m²
Teljes költség: 1.553.210 Ft.

Napelem árak - 3 kW-os napelem rendszer

3 kW-os napelem rendszer
8db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 16m²
Teljes költség: 1.884.680 Ft.

Napelem árak - 3 kW-os napelem rendszer

3 kW-os napelem rendszer
10db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 20m²
Teljes költség: 2.120.900 Ft.

Napelem árak - 5 kW-os napelem rendszer

5 kW-os napelem rendszer
12db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 24m²
Teljes költség: 2.472.690 Ft.

Napelem árak - 6 kW-os napelem rendszer

6 kW-os napelem rendszer
15db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 30m²
Teljes költség: 2.992.120 Ft.

Napelem árak - 8 kW-os napelem rendszer

8 kW-os napelem rendszer
20db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 40m²
Teljes költség: 3.862.070 Ft.

Napelem árak - 10 kW-os napelem rendszer

10 kW-os napelem rendszer
25db Risen napelem panel
Szükséges tetőfelület: 50m²
Teljes költség: 4.855.210 Ft.

Mit foglal magába nálunk egy napelem rendszer ára?

  1. A megfelelő minőségű és mennyiségű Canadian Solar vagy Risen napelem panelt.
  2. Egy megbízható SolarEdge, Fronius Symo vagy Huawei invertert (ami a megtermelt egyenáramot váltakozó árammá alakítja).
  3. A profi Würth napelem tartókonzolt ill. tartószerkezetet, ami ellenáll az időjárás hatásainak.
  4. Az összes alkatrészt (Lapp kábeleket, kismegszakítókat, DC és AC oldali csatlakozó dobozt, stb.), ami a biztonságos, hatékony működéshez szükséges.
  5. Az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést
  6. A komplett szerelést

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT MOST NAPELEMES RENDSZERÉRE

Néhány egyszerű kérdés megválaszolásával személyre szabott árajánlattal tudunk segíteni Önnek. Amennyiben elárulja lakcímét, a műholdképek segítségével meg tudjuk nézni a háza fekvését, így következtetni tudunk a rendelkezésre álló tetőfelületre, és természetesen ki tudjuk számolni, hogy az adott tetőfelület elégséges–e a szükséges napelemek számára. Ha a tetőről készített néhány képpel is kiegészíti az ajánlatkérőt még pontosabb ajánlattal tudunk szolgálni.

Változások a napelemes piacon 2022-ben

A napelem gyártók már 2021 decemberében jelezték, hogy 2022-ben alapanyaghiányra és kereslet növekedésre visszavezethető áremelésre, valamint ellátási zavarokra lehet számítani. Az a chiphiány, ami most az autók piacán okozott ellátási nehézségeket és áremelést, a napelemes inverterek piacára is begyűrűzött. A nyersanyagok drágulása a napelem tartószerkezetek, kábelek drágulását hozta magával. Most jellemzően a megrendelt napelemeket 2-3 hónap szállítási határidővel igazolják a gyártók vissza, az invertereknél egy 1-1,5 hónap, jobb esetben. De van olyan inverter is, amire a gyártó azt mondta, hogy nem tud rá céldátumot mondani. Mindezek egy részét előre lehetett látni 2021 végén, és erre jött még az orosz agresszió Ukrajnában, ami egyrészt a forint-euró árfolyamot rontotta nagy mértékben, másrészt tovább növelte az energia, üzemanyag és élelmiszer árak miatti inflációt. A napelemek és napelemes rendszerek ára érezhetően drágult, valamint az ellátási bizonytalanság is jellemzi a piacot. Nagyjából azok a vadnyugati állapotok jellemzőek, mint az építőanyag piacon voltak tavaly. Jelenleg nem olyan napelemet szerelünk, amit szeretnénk, hanem olyat, amilyet kapunk. Emiatt az ellátási bizonytalanság, valamint a sérülékeny forint-euró árfolyam miatt az árajánlataink jellemzően egy hétig érvényesek, bár igyekszünk azokat értelmes határidőkig tartani.

Várható -e további áremelkedés? Igen, jelenleg semmi okunk nincs arra, hogy a helyzet javulását várjuk.

Aktualitások a napelemes piacon 2023

Az utóbbi időkben, jellemzően tavaly október óta rengeteg bizonytalanság jellemzi a napelemes piacot. Ennek oka, hogy a kormány egy hirtelen és átgondolatlan döntéssel 2022 október 31-ével elvette azt a lehetőséget, hogy a háztartási napelem rendszerek a közcélú hálózatba táplálják be a megtermelt, de helyben nem elfogyasztott villamos energiát. A...

Read More

A napelem ára olyan dolog amin nem érdemes spórolni!

A napelemeknél sokat számít a minőség! A sorba kötött tábláknál ugyanis elég, ha csak az egyik működik hibásan, ezáltal az egész rendszer hasznavehetetlenné válik. Ha egy panelt rosszul gyártanak le, elképzelhető hogy az csak évek múlva jelent majd gondot. Tehát a minőséget minden esetben érdemes megfizetni! De még miért is? Ugyanis egy drágább márkás napelem ára már magába foglalja a gyár “hírnevét” is! Erre sokan felkapják a fejüket, hogy ez butaság. Pedig ha belegondolunk a komolyabb napelemeket gyártók rengeteget költenek fejlesztésre és tesztekre és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy moduljaik ne törjenek, ne ázzanak be és ne fagyjanak szét még az extrém időjárási körülmények között sem. Ezzel szemben Távol-Keleten rengeteg napelemet gyártó üzem került felépítésre az utóbbi 5 évben, melyek azóta is ontják magukból a sokszor megkérdőjelezhető minőségű szilícium lapokat.

Napelem rendszer áraknál lényeges, hogy ne olcsó napelemet vásároljunk és járjunk úgy mint a képen a jégverte napelem

Napelem rendszer ára esetén lényeges, hogy ne olcsó napelemet vásároljunk és járjunk úgy mint a képen a gyenge minőségű jégverte napelem

A képeken olcsóbb típusú napelemek láthatók, amelyek nem bírtak ellenállni a jégverésnek. Egy megbízható gyártó terméke még több év távlatából is működőképes lesz, és ha netán mégis gondunk akadna vele, akkor is könnyedén érvényesíthetjük garanciális igényünket. Viszont ha egy olcsó napelemet forgalmazó cég vállalkozása bajba kerül – tönkremegy -, akkor az egész napelem rendszerbe fektetett pénzünket kidobtuk az ablakon.

Napelemek és élettartamuk

A napelemek élettartama igen hosszú, de a tapasztalatok szerint teljesítményük 10 évente nagyjából 2-3%-ot romlik. Lehet, hogy az általunk forgalmazott márkás napelem ára drágább, de ezek a gyártók által bevizsgáltak és a feltüntetett teljesítményeket garantálják is (sőt azokat túl is szokták teljesíteni) ellenben egy olcsó kínai napelemnél ahol elképzelhető, hogy akkor is forgalomba dobják őket ha a teljesítménye csak 95 százalékos. Ha már befektetünk, jól gondoljuk meg melyik gyártó napelem családját választjuk. Segítségért forduljon hozzánk bizalommal, szakmai tudásunkkal azon leszünk, hogy Önnek a legjobb megoldást válasszuk.