Minőségi és környezetbarát tanúsítványok

ISO

Minőségi és környezetbarát tanúsítványok

Ha valaki már körbenézett weboldalunkon, biztos észrevette „Tanusítványok” menüpontunk alatt található cégünket és termékeinket érintő minősítéseinket.

Többféle minőségi tanúsítványok léteznek a piacon. A végfelhasználók számára ezek gyakran átláthatatlanok, nehezen meghatározhatók melyik szervezet is állította ki őket és milyen feltételek alapján.

Az általunk forgalmazott napelemek (pl.: Kioto Solar napelemek), inverterek és a szerelés során felhasznált alkatrészek és alapanyagok esetében a következő minőségi tanúsítványokkal találkozhatnak a felhasználók:

 

iec-2-429988IEC: Ezt a szabványt a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (International Electrotechnical Commission-IEC) állítja ki a minőség és a tartósság alapján (IEC/EN 61215 és IEC/EN 61730)

 

tuv-430001vde-430004TÜV (Technischer Überwachungsverein) az egyik legismertebb minősítés Németországban a minőségügy és biztonságtechnika területén. A másik hasonló tanusítvány a VDE (Verband der Elektrotechnik). TÜV és VDE állítják ki az alábbi tanúsítványokat, más minősítések mellett.

 

ce-429983CE: A gyártó elismeri, hogy a termék megfelel az európai előírásoknak és szabadon forgalmazható az EGT (Európai Gazdasági Térség) belső piacán. (Korábbi ez volt az EC jelölés.)

 

iso-2-429995ISO: Az International Organization for Standardization (ISO) minőségi (ISO 9001) és környezetbarát szabványai (ISO 14001) alapján állítja ki. ISO szabványok és azok bevezetése.

 

mcs-429993MCS: Akkreditáció az Egyesült Királyságban történő forgalmazáshoz