Váltson napenergiára kényelmesen

Napelem a háztetőn

Váltson napenergiára kényelmesen

Nem is gondolnánk, de a napelemrendszer telepítésével igen sokat tehetünk a fenntartható energiatermelésért és a környezetünkért. A Bács-Zöldenergia Kft. a napelemrendszerek telepítésében teljes körű megoldást nyújt a lakossági ügyfelek részére. Cégünk nem csupán a tervezésből veszi ki a részét, de az engedélyeztetésen át a kivitelezésig mindent összefog és segíti a zökkenőmentes lebonyolítást az ügyfelek részére.

Egy komplett napelemes rendszer kiépítése több lépésből álló bonyolult folyamat. Cégünk viszont minden egyes lépéshez megadja a maximális segítséget az ügyfelei részére és végigkíséri őket a teljes folyamaton. Vállalatunk megalakulása óta hisz a környezettudatos és fenntartható megoldásokban. Ennek a célnak tökéletes záloga a megújuló napenergia, amely hozzájárul a fenntartható jövő biztosításához. A napjainkban rohamosan fejlődő modern technológiának köszönhetően pedig mostanra már nem csupán a szikrázó napsütésben, hanem a részlegesen napos időben is lehetőségünk van a napelemek segítségével az energiatermelésre, amely a háztartások ezrei számára jelent kiszámítható és hosszútávú befektetést.

Mennyi az annyi?

Ahhoz, hogy egy napelemes beruházás elérje célját, érdemes mindig úgy kalkulálni a napelemek számával, hogy a család számára a teljes villamosenergia felhasználást képes legyen biztosítani. Jó hír, hogy az ingatlan ismert és tervezett áramfogyasztásával könnyen kiszámítható, hány napelem panelre is lesz szükség a kívánt energiamennyiség eléréséhez. A számítás alapja a megelőző év összesített fogyasztása és az elektromos eszközök teljes fogyasztási kapacitásának függvényéből kikalkulálható. Itt fontos figyelembe venni, hogy a panelek száma minden esetben függ a lakók számától és az általuk igénybe vett energiamennyiségtől, a már meglévő készülékek energiatakarékosságától, valamint a ház méretétől és annak földrajzi elhelyezkedésétől.

Egy napelemrendszer várható teljesítménye a következő egyszerű számítással kivitelezhető. Például ha egy családi ház áramfogyasztása egy hónapban 300 kWh (kilowatt óra), akkor az egy évben 300 kWh x 12 hónap, tehát 3600 kWh. Egy 1 kWp (kilowatt peak) teljesítményű jelenleg forgalomban kapható napelemes rendszer évente 1200 kWh villamos energiát tud megtermelni. Ha a családi házunk éves fogyasztását elosztjuk ennek az ezred részével megkapjuk milyen rendszerre van szükségünk. Tehát 3600 / 1,2 = 3000. Így a példában említett családi ház esetében egy 3kWp teljesítményű rendszerre van szükség. Amit még érdemes tudni, hogy 1 kWp napelem rendszer felszereléséhez nagyjából 6-8 m2 tetőfelület szükséges. A példánál maradva ez 18-24 m2-t jelent.

Nézze meg egy napelemes rendszer telepítését

A komplett napelemes rendszereink teljes költségét megtalálja a linkre kattintva vagy az árak menüpontban havi villanyszámlára és rendszer Kw-ra lebontva.