Közel 200 ezer háztetőre telepítenének napelemet Magyarországon

Tiszaalpár 15kW

Közel 200 ezer háztetőre telepítenének napelemet Magyarországon

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legutolsó elérhető adatai szerint a háztartási méretű kiserőművek (HMKE) hazai kapacitása 2019 végén valamivel több volt mint 460 MW. Ezek jelentős részét nem természetes személyek hanem vállalkozások telepítették.

A magyarországi háztartások számára továbbra is kiváló befektetés egy napelemes rendszer telepítése. Az esetleges lehetőségeiről érdeklődjön nálunk és vegye fel velünk a kapcsolatot, töltse ki ingyenes árajánlatkérő űrlapunkat.

Az éppen aktuális energia- és klímapolitikai célok ismeretében nagyon nagyon valószínűséggel állítható, hogy a jól működő piac a szabályozásban bekövetkező változások után sem veszíti majd el vonzerejét, még akkor sem ha az új szabályozás kevésbé lesz olyan nagyvonalú, mint amilyen korábban volt.

A magyar kormány stratégiai célja a lakossági napelemes piac dinamikájának fenntartása. A klíma- és energiapolitikai tervek szerint legalább 6000 MW napenergia termelő kapacitás üzembe állítását szeretnék 2030-ig. Ennek a célnak az elérése érdekében a nagyerőművek mellett az egyéni fogyasztók beruházására is számítanak.
A kormány tíz év alatt legalább 200 ezerre növelné a magyarországi háztartási napelemes rendszerek számát, az évtized végéig elérendő cél tehát legkevesebb 800 MW lakossági napelem-kapacitás. Ezek a tetőre szerelt rendszerek átlagosan 4 kilowatt teljesítményűek.