Napenergia plusz program

Napenergia plusz program

Amit a 2024-es napenergia plusz programról tudni érdemes, hogy 2023 december 4-én tették közzé hivatalosan a Napenergia Plusz Programmal kapcsolatos pályázati felhívást. Idén január 15-én már el is kezdődött az előregisztráció. A program keret összege 75,8 milliárd Ft. A programot igénybe vehetik azok a magánszemélyek, akik saját tulajdonú lakóingatlannal rendelkeznek, de pályázhatnak résztulajdonosok is. Ezen kívül lízingszerződéssel és haszonélvezeti joggal rendelkezők is élhetnek a lehetőséggel. Fontos megjegyezni, hogy kizárólag azok pályázhatnak, akiknek van magyar adóazonosító jelük!

Családi házra, sorházra, ikerházra és maximum 6 lakásos társasházra egyaránt megigényelhetjük. Felhasználhatjuk napelem rendszer és energiatároló telepítésére, de arra ügyeljünk, hogy az inverter mérete minimum 4KW és maximum 5KW legyen, ugyanis ez szintén feltétel. Továbbá az akkumulátor mérete sem mindegy, hogy milyen, minimum 7,5 kWh és maximum 10kWh az előírt szabvány. A támogatási összeg maximum 5.000.000 Ft lehet.

Kik nem élhetnek a pályázattal?

Amennyiben valakinek adó vagy köztartozása van, aminek a lejárata már a 60 napot is meghaladta, az nem pályázhat, kivéve, ha engedélyezett a fizetési halasztás vagy a részletfizetés. Akkor sem élhetünk a lehetőséggel, ha az ingatlan valamilyen vállalkozás telephelyeként, székhelyeként, illetve fióktelepeként van bejegyezve.

Milyen kötelező vállalásokra számítsunk?

Elvárás, hogy rendelkezzünk önerővel, valamint tegyük meg az igénybejelentést, ezen kívül szerezzük meg a csatlakozási engedélyt és a szolgáltatóval írassuk alá az új szerződést.

A program milyen napelem rendszereket támogat?

Lényeges megemlíteni, hogy a program kizárólag épületekre telepíthető rendszereket támogat, tehát földi telepítésűekben nem érdemes gondolkodni. A panelnek, amit felhasználunk, 10 év termékgaranciával szükséges rendelkeznie. Az akkumulátor rákötési lehetőség miatt az inverternek hibridnek kell lennie.

Vegyük figyelembe, hogy vannak nem elszámolható költségek is, ilyenek például azok a termékek is, amelyek nem rendelkeznek támogató által jóváhagyott regisztrációval vagy az organizációs költségek és még számos egyéb, tehát ennek okvetlen nézzünk utána.

Ne várjon tovább, lépjen ön is a fenntartható energia irányába. Kérjen ingyenes árajánlatot napelemes rendszerére még ma!