Hat szakközépiskola tetejére került fotovoltaikus rendszer

Hat szakközépiskola tetejére került fotovoltaikus rendszer

A fotovoltaikus rendszerek telepítése a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum épületein” című pályázatot az Európai Unió Kohéziós Alapja és Magyarország költségvetése finanszírozta 100%-ban.

Az intézmények összesen 140 millió Ft-os beruházást vehettek igénybe, amely segítségével akár évi 8-10 millió Ft villamosenergia díját is képesek lesznek megspórolni a továbbiakban.

A következő 6 beruházás valósult meg:

    • Az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában egy 150 db, egyenként 260 Wp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszer került telepítésre. A napelemes rendszer két darab inverterrel, összesen 40 kW csatlakozási teljesítményű.
    • A Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum székhelyén egy 84 db, egyenként 260 Wp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszer került telepítésre. A napelemes rendszer egy 20 kW csatlakozási teljesítményű inverteren keresztül csatlakozik a hálózatra.
    • Az SZMSZC Puskás Tivadar Fém- és Villamosipari Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma egy 156 db, egyenként 260 Wp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszerrel gazdagodott. Összesen 40 kW teljesítménnyel kapcsolódik a hálózatra.
    • Az SZMSZC Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája egy 160 db, egyenként 260 Wp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszert kapott. Két darab, összesen 40 kW csatlakozási teljesítményű inverterrel.
    • Az SZMSZC Gépipari és Informatikai Szakgimnáziumára egy 202 db, egyenként 260 Wp teljesítményű napelem panelből álló napelemes rendszert telepítettek. Három darab, összesen 47,5 kW csatlakozási teljesítményű inverterrel kapcsolódik a központi áramhálózatra.
    • Az SZMSZC Eötvös Loránd Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájában egy 184 db, egyenként 260 Wp teljesítményű rendszert építettek, három darab, összesen 45 kW csatlakozási teljesítményű inverterrel.