Folyamatban a napelem pályázat

Napelemes támogatás

Folyamatban a napelem pályázat

Mindenki aki jogosulttá válik, az megkapja majd a napelemes “ingyen pénzt“!

Az MTI az illetékes minisztérium felelős államtitkárára hivatkozva jelentette be a minap, hogy igaz még csak a hiánypótlásoknál tart a kiirt 200 milliárd forint keretösszegű napelempályázat, azonban mindenki, aki végül a kiírásnak megfelel, megfogja kapni a támogatását.

Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára a budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy mindenkinek jut majd támogatás a lakossági napelempályázat keretéből, aki megfelel a jogosultsági feltételeknek. Továbbá azt is elárulta, hogy a kiírás nagyon nagy érdeklődésre tartott számot, mivel több mint 40 ezer pályázati kérelem érkezett be.

Mint korábban említettük a pályázati folyamat még csak a hiánypótlásoknál tart, de akiknél erre nincs szükség, az már vagy megkapta vagy hamarosan megkapja a jogosultságról szóló értesítést. Steiner Attila továbbá azt is közölte, hogy az elbírálások végeztével fog kiderülni, mennyi pénz marad a 203 milliárd forintos keretösszegből, és erre a maradékára is lehet majd pályázatot benyújtani.

A napelemes pályázat részleteiről a következő aloldalon bővebb információkat találni: Napelem pályázat 2021-2022