Új napelem forradalom – lakáserkélyen érkezik a megoldás

Napelem az erkélyen

Új napelem forradalom – lakáserkélyen érkezik a megoldás

Az új erkélymodulos napelemes rendszer őrülete most egy Észak-Rajna-Vesztfáliai városból érkezik nevezetesen a százezres lélekszámú kis Güterslohból. A forradalmian új ötlet lényege, hogy az ember csak kiakasztja az erkély korlátjára a napelemet és máris ott a lehetőség, hogy csökkentse a rezsiköltségét. Igaz a modell egyébként nem teljesen előzmény nélküli, ugyanis Freiburgban már tavaly óta lehet hasonló támogatásra pályázni.

A kampányt a helyi szociáldemokrata (SPD) párt indította és saját pénzéből 25 ezer euróval támogatja az ilyen típusú napelemes rendszerek finanszírozását. Az első pályázható 125 beruházást – melyet az SPD a városi környezetvédelmi bizottsága bírál majd el – egyenként 200 euróval fogják támogatni.

A kampány nem titkolt célja, hogy azok a güterslohi lakástulajdonosok kapjanak kedvet ezen rendszerek használatához, akik tömbházakban, lakótelepi illetve többemeletes társasházakban laknak és nem tudják kiaknázni a tetőre szerelt változatok előnyeit. Egy efféle program egyszerű és átlátható módot kínál a saját villamosenergia-szükségletek egy részének kielégítésére.

BZE

Kép forrása: https://www.napi.hu/fototar/fototar/202003/orig/image1583927319.jpg/780/