Dronebox solar töltőállomás

Dronebox solar töltőállomás

Járőrözhetnek egy bizonyos terület felett, de a drónt kiegészítőkkel történő felszerelés után akár a levegő minőségét is képesek hatékonyan monitorozni.

Működtetésükhöz viszont külső segítségre van szükségük, ugyanis az akkumulátorok kapacitása véges, így a lemerült elemeket vagy cseréni vagy tölteni kell.

Ezt a kihívást oldja meg egy új napelemes töltőállomás, amely Dronebox névre kereszteltek.

És hogy ez micsoda? Ez a speciális, kis méretű doboz, egy teljesen önálló töltőrendszer, amely képes a rajta landoló drónokat tölteni. Emberi felügyelet nélkül képes elvégezni a rábízott feladatokat.

Az automata töltőállomás bármilyen terepre kihelyezhető, ahol akár hónapokon át képes mindenféle külső segítség nélkül működni és tölteni a rá landoló drónok akkumulátorait.

A Dronebox mellé vásárolható egy ún. Remobox kiegészítő is, amely tartalmaz egy tartalék üzemanyagcellát, amivel a töltőállomás üzemideje akár egy évre kitolható.

A Remobox funkció segítségével az egyes Dronebox állomások egymással összekapcsolhatóak, így képesek egymással kommunikálni. Sőt a hálózatba kapcsolásuk további sok-sok érdekes lehetőséget is biztosít. Többek között a megfelelő határsáv-védelem kiépíthetőségét, vagy nagyobb területek ellenőrzését. Nagy segítség lehet mobil átjátszó állomások, napelem-telepek, illetve szélturbinák vagy egyéb más létesítmények folyamatos ellenőrzésére.

A Dronebox és a kiegészítő Remobox megjelenése az elkövetkező fél évben várható.

A Droneboxról a következő kis videóból többet is megtudhat: