Rekord méretű növekedés a kiserőművek piacán

Háztartási méretű kiserőművek

Rekord méretű növekedés a kiserőművek piacán

Az idei évben rekord mértékű volt a háztartásokban telepített kiserőművek kapacitásának és mennyiségének növekedése – derült ki a MEKH (Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal) idei első féléves felméréséből. Március végére így 141.135 napelemmel rendelkező háztartást számolhatunk hazánkban, összesen közel 1200 MW teljesítménnyel. Ez több mint 400 MW növekményt jelent az előző év hasonló időszakához képest.

Valószínűleg át kell gondolnunk azt a célkitűzést is, amely szerint 8 éven belül hazánkban el kell érni a 200.000 háztartásszámot, amely tetőre telepített, fotovoltaikus rendszerrel rendelkezik. A növekedési ütemet biztosan segíteni fogja az a 200 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatás, amelyre a magyar családok pályázhatnak az idei évben.

Fontos változás az utóbbi esetében, hogy az eredetileg szigorúbb feltételek megváltoztak pár hónappal ezelőtt: a plusz pontszámok rendszerét eltörölték, így szélesebb körben elérhetővé vált a támogatás. Éppen ezért érdemes újra megnézni a pályázati feltételeket, hiszen idén szeptemberben sokkal több család válhat jogosulttá az állami pályázatra. Ez számokban azt jelenti, hogy a korábbi, legfeljebb 34.920 helyett 45.000 otthon tetejére kerülhet napelemes rendszer a közeljövőben.

További információt szeretne a napelemes pályázatról? Regisztrált kivitelezőként segítünk napelemes rendszerének megtervezésében és telepítésében – vegye fel velünk a kapcsolatot most!