Melyik az USA legzöldebb városa?

Melyik az USA legzöldebb városa?

A város polgármestere Kevin Faulconer bejelentette, hogy a megújuló energiaforrásokra való átállás megvalósításában nem vár tovább Washingtonra. A városvezetés által elfogadott Climate Action Plan (Klíma Akció Terv) szerint 2035-re 50%-al csökkenteni fogják az üvegházhatású gázok kibocsátását oly módon, hogy 100%-ban megújuló energiahasználatra fognak átállni.

A dél-kaliforniai San Diego jelenleg is az USA egyik legzöldebb városa címmel büszkélkedhet, ahol már most is közel 40%-ban megújuló energiaforrásból fedezik a város energiaellátását, továbbá San Diego az USA második legtöbb napenergiát termelő városa.

A tervek között szerepel a közlekedés megújítása, új kerékpárutak kiépítés, környezetbarát tömegközlekedés előtérbe helyezése, és a tetőre szerelhető napelemes rendszerek szélesebb körben történő elterjesztése. Továbbá 2035-re a város járműveinek felének már elektromosnak kell lennie. De előrelépés várható a hulladékkezelés és az újrahasznosítás terén is és a szennyvíz valamint a víztisztító rendszereket is 100%-ban megújítják.