Az Apple kizárólag megújuló energiát alkalmaz!

Az Apple kizárólag megújuló energiát alkalmaz!

Az Apple elérte, hogy mind a 43 országban jelenlévő adatközpontja, üzlete és irodája, kizárólag megújuló energiát használjon üzemeltetés céljából. Ezzel is igazolni szeretnék a környezettudatosságra való elhivatottságukat, ami az Apple beszállítóira is kezd átterjedni, hiszen 9-en már közölték, hogy az épületeik működtetését csakis szél-, és napenergiával fogják ellátni a jövőben. Az Apple hosszú távú céljai közé tartozik, hogy az összes beszállítója csatlakozzon ehhez az elköteleződéshez.

Az Egyesült Államokban az Apple elsők között van megújuló energia vásárlás terén, de a Wal-Mart, és az Alphabet is az élen járó vállalatok között szerepeltetik magukat. Számos hatalmas szélfarm tartozik az Apple tulajdonába, amelyek az Egyesült Államok területén találhatóak. Szingapúrban és Japánban a tetőkre felszerelt szolár panelek segítségével látják el az áramtermelést. A továbbiakban tárgyalásokat folytattak a közszolgáltatókkal arról, hogy a későbbiekben szükséges energiaellátást, ők is a megújuló energiaforrásaikból biztosítsák számukra.

Napjainkban egyre jobban bővül a szélturbinák, és a szolár panelek gyártása, ezért már jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni a megújuló energiaforrásokhoz, ami köszönhető a technika lehengerlő fejlődésének is.