Átadásra került a Mol százhalombattai napelemparkja

Mol Százhalombatta napelempark

Átadásra került a Mol százhalombattai napelemparkja

Átadták Százhalombattán a Mol új napelemparkját, amely mintegy 3000 háztartást képes ellátni villamosenergiával. Így a Mol már három napelemparkkal rendelkezik (Tiszaújváros, Füzesgyarmat, Százhalombatta), melyek összteljesítménye közel kilencezer háztartás villamosenergia-igényét képes fedezni.

A mostani beruházás részét képezi egy 6000V-os és egy 400V-os villamoselosztókat tartalmazó állomás. A megvalósításhoz 14,5 hektáros területre volt szükség és összesen 23562db napelemet telepítettek.

A tiszaújvárosi, füzesgyarmati, valamint a Fehérgyarmaton megvásárolt napelemparkkal együtt a Mol már 22MW (Megawatt) áramot képes előállítani, ami képes a cég elektromos autó flottájának, valamint a MOL által telepített elektromos autók töltőállomásainak teljes kapacitását fedezni.

A Mol álláspontja szerint a fosszilis üzemanyagok dominanciája fokozatosan kezd megszűnni, és az autógyártók egyre inkább az elektromos meghajtású járművek fejlesztésére fordítanak majd pénzt és energiát, így a megújuló forrásból származó villamosenergia termelésre egyre nagyobb szükség lesz.