A lengyelek negyedév alatt leköröztek minket a napelem kapacitásnövekedésben

Napelem

A lengyelek negyedév alatt leköröztek minket a napelem kapacitásnövekedésben

A lengyelek negyed év alatt leköröztek minket napelem piacon. A lengyel kormány napelemes kapacitásnövekedés tempót váltott. Az első negyedévben annyi fotovoltaikus (pv) áramtermelő panelt üzemeltek be a rendszerbe, amire hazánk csak egy év alatt képes. A lengyel napelemes termelőképessége több mint 500 megawattal nőtt, így az ország pv-kapacitása megugrotta a 4,46 gigawattot. Ezzel szemben országunk napelemes termelőkapacitása csak a 2 gigawatt nagyságot érte el.

Annak, hogy Lengyelország lefogja hagyni Magyarországot már számos előjele volt:

Először is 2018 -ban forradalmasították a napelem gyártást. Létrehoztak egy pehelykönnyű, rugalmas és olcsón gyártható, de ezek mellett egy roppant módon hatékony napelemet a már meglévő technológiák továbbfejlesztésével. Ez a napelem már képes volt mesterséges fényben is energiát termelni.

Másodszor amikor 2020 -ban két hónap alatt a befektetők annyi napelemes termelőkapacitást húztak be a lengyel hálózatba, amelyre 2019 -ben hazánk majdnem egész évben volt csak képes.

Magyarország továbbra is a folyamatos fejlődésen van. A jelenlegi 2000 MW még mindig csak a kezdet, a kormányzati elképzelések szerint ebben az évtizedben 4500-666 MW termelési szintig nőhet majd a napelemek maximális teljesítmény mérete.

Ha napelem szerelésen gondolkodik jó helyen jár. Kérje díjmentes felmérésünket most!