Óvodai napelemes rendszerek telepítése Nagykőrösön

Óvodai napelemes rendszerek telepítése Nagykőrösön

Két nagykőrösi óvoda épületén is a fenntarthatóság zászlaját lobogtatják a napelemek. A Nagykőrös Polgármesteri Hivatala Műszaki Osztályának felhívására cégünk három önálló napelem rendszert telepített a létesítményekre, összesen 52 (20+20+12) kWp teljesítményt biztosítva. A projektet különleges kihívások tették próbára, de a XXI. századi technológia hatékonyan segített leküzdeni azokat. A kitáplálás feloldásához már nem kellett fizikai jelenlét, interneten keresztül tudtuk megoldani.

Egyedi megoldások épületenként:

A napelem rendszerek telepítése során figyelembe kellett venni az épületek eltérő adottságait. Az egyik óvoda lapostetős, míg a másik műemlék épület. Ennek megfelelően három különböző megoldást alkalmaztunk, hogy a napelemek maximálisan kihasználhassák a rendelkezésre álló teret és építészeti adottságokat.

Engedélyezési kihívások:

A projekt elején még érvényben volt a napelemek hálózati kitáplálásának korlátozása. Ez azt jelentette, hogy a termelt energiát nem lehetett teljes mértékben betáplálni a villamoshálózatba. Mindhárom rendszert ezen korlátozásnak megfelelően üzemeltük be.

XXI. századi megoldás a korlátozás feloldásához:

Szerencsére a projekt befejezése óta a hálózati kitáplálás korlátozását feloldották. A napelem rendszerek beállítását a legmodernebb technológia segítségével, interneten keresztül tudtuk elvégezni, fizikai beavatkozás nélkül. Ez a XXI. századi megoldás nem csak hatékonyabbá tette a folyamatot, de a környezet terhelését is csökkentette.

Fenntartható jövő napfényben:

A nagykőrösi óvodák napelem rendszerei nem csak energiamegtakarítást és költségcsökkentést eredményeznek, de hozzájárulnak a környezet védelméhez is. A napenergia tiszta és fenntartható energiaforrás, amelynek használatával jelentősen csökkenthető a szén-dioxid-kibocsátás. A napelemek telepítése példaértékű lépés a fenntartható jövő felé, és inspirációt nyújthat más intézményeknek is a zöld energiaváltáshoz.

Cégünk büszke arra, hogy részt vehetett ebben a kiemelkedő projektben, és hozzájárulhatott a nagykőrösi óvodák energiahatékonyságának és fenntarthatóságának javításához.