Kitáplálás védelem Kecskeméten

Kitáplálás védelem Kecskeméten

Kecskemét városában került telepítésre az a modern napelem rendszer, amit azzal a célkitűzéssel hoztunk létre, hogy a napenergia kihasználásán keresztül az ügyfél lehetőség szerint folyamatosan fedezhesse pillanatnyi energiafogyasztását. Az idén nyáron végrehajtott telepítés során Risen 410 M típusú napelemeket és egy Huawei 2 kW-os invertert alkalmaztunk, amelyek kombinációja optimális teljesítményt biztosít a napelem rendszer számára.

Az egyik kulcseleme ennek a projektnek a Huawei Smart meter, amely a rendszer központi eleme. Nemcsak az energia termelését és fogyasztását figyeli, hanem kiemelkedően fontos szerepet játszik a kitáplálás védelmében is. Ez azt jelenti, hogy a Smart meter figyeli és ellenőrzi azt, hogy a napelem rendszer a termelt energia mennyiségét mennyire táplálja be a központi hálózatba. Ez a szabályozás lehetővé teszi, hogy az ügyfél biztonságosan használhassa a rendszer által termelt energiát, miközben minimálisra csökkenti az esetleges túlterhelés vagy visszatáplálás kockázatát.

A jó hír az ügyfél számára, hogy miután a kitáplálás korlátozása feloldásra került, élvezheti a napelem rendszer által kínált előnyöket, köztük a szaldó elszámolás előnyeit. Ez azt jelenti, hogy az általunk telepített rendszer által termelt felesleges energia visszatáplálható a központi hálózatba, és az ügyfél jóváírásokat vagy pénzügyi előnyöket élvezhet azáltal, hogy a rendszerük több energiát termel, mint amit felhasználnak.