8kW-os napelem rendszer

Mi határozza meg egy 8kW-os napelem rendszer árát?

A napelem rendszerek tervezésekor számos tényezőt figyelembe kell vennünk, nem mindegy, hogy milyen a tető szerkezete, dőlésszöge és meghatározó az épület tájolása is. Azt sem árt megvizsgálni, hogy van-e a közelben olyan épület vagy egy magas fa, ami árnyékot vetne a rendszerre, csökkentve ezzel a hatékonyságát.

Éppen ezért a telepítések előtt elengedhetetlen a helyszíni felmérés, ezáltal lehet elérni, hogy a folyamatok zökkenőmentesen menjenek végbe. A felmérés során szakembereinknek tisztában kell lenni, hogy jelenleg milyen eszközök vannak a lakásban, azoknak mekkora a fogyasztása, illetve azt is látniuk kell, hogy plusz berendezések (pl. klímaberendezések, elektromos autó, fűtésrendszer korszerűsítés stb.) jelenhetnek-e meg a közeljövőben a fogyasztói oldalon. Nézzük hát az árak alakulását…

Mivel minden háztartás más és más, így nincs két ugyanolyan rendszer sem, ezáltal a végleges árajánlatot csupán a felmérést követően tudhatjuk biztosra megmondani. Az árak alakulásában a két legnagyobb tétel maga a napelem, amelyből a szóban forgó rendszer esetében 20 darabra van szükség és az inverter. Ezekből a piacon olyan sokféle márka és típus található és az árak tekintetében igen jelentős szórás, hogy nem minden esetben egyszerű velük kalkulálni.

Egy 8 kW-os rendszer ára 3.300.000 és 3.400.000 forint közé tehető és körülbelül 40m²- es tetőfelületre lesz szükség a telepítéshez. Az ajánlatunkban szereplő árak már tartalmazzák a paneleket, invertert, a kábeleket, a tartó szerkezetet és a munkadíjat, plusz az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is.

A napelem panelek nem tartalmaznak mozgó alkatrészeket, ezért nagyon kicsi az esélyük a meghibásodásra, de mivel az ördög nem alszik, így előfordulhatnak rossz elemek még az alapos tesztelések ellenére is. A napelemekre a garanciát a gyártók határozzák meg, viszont az általunk elvégzett szerelésre cégünk vállalja a garanciális kivitelezést.

Kecskemét 8kW napelem rendszer
8kW-os napelem rendszer

Kiknek javasoljuk a 8 kW-os rendszereket?

20 darab Risen napelem panellel már kiváltható egy 33 ezer forint körüli villanyszámla, ráadásul egy ilyen beruházással a környezetet is kíméljük. A 8 kW-os napelem ideális választás olyan háztartások számára, ahol több automata berendezés is fellelhető, van klíma, illetve a kertben öntözőrendszer, esetleg szauna vagy elektromos autó.

A napelem rendszer egy megtérülő befektetés, ami függetlenné tesz az áramszolgáltatótól. Űrlapunk kitöltésével kérhetsz árajánlatot akár egy 8kW-os napelem rendszerre, így a későbbiekben te is lenullázhatod villanyszámládat!