5kW-os napelem rendszer

Mi határozza meg egy 5kW-os napelem rendszer árát?

Ahhoz, hogy pontos árajánlatot lehessen készíteni akár egy 5kW-os napelem rendszer esetében, ahhoz minden alkalommal egy komplett helyszíni felmérésre van szükség. Ez abból az apropóból sem elengedhetetlen szempont, hogy csak így lehet teljes mértékben megbizonyosodni, hogy az adott napelemes rendszer felszerelhető oda, ahová azt a megrendelő szánta.

Tudnunk kell, milyen tetőszerkezet áll a rendelkezésünkre, annak milyen a dőlésszöge, mennyire terhelhető, milyen a formája és a fekvése. A ház környezete is befolyásoló tényező lehet, ha olyan építmény van a közelben, amely árnyékolhatja a rendelkezésre álló tetőfelületet.

Ha ezek nem gördítenek akadályt a napelem panelek felszerelése elé, már csak fel kell mérnünk, hány fogyasztót akarunk majd ellátni, milyen az energiaigényünk és esetlegesen milyen bővítésben akarunk gondolkodni, mert ezeket is számításba véve kell a rendszer méretét és az inverter típusát megválasztanunk.

Ami még a befolyásoló tényezőket illeti ott érdemes megemlíteni a választott napelem panelek típusát és márkáját, ugyanis ezek darabszáma fogja nagymértékben meghatározni a rendszerünk költségét. Egy 5kW-os napelem rendszer esetében ez 12 darab napelem panelt jelent, melyhez hozzávetőlegesen 24m² szabad tetőfelületre van szükség.

Erre jön még a kiválasztott inverter típusa és márkája, a tartószerkezetek márkája és végezetül a kivitelező szakemberek munkadíja. Esetünkben egy 5kW-os napelem rendszer teljes költsége kb. 2.100.000 – 2.200.000 forint közé tehető, amiben az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetés és minden szükséges elem, illetve a kivitelezés is benne van.

5kW-os napelem rendszer
5kW-os napelem rendszer

Mégis kiknek ajánljuk az 5kW-os napelem rendszert?

Ajánljuk mindazoknak a családoknak, ahol az átlagosnál több elektromos eszköz van használatban, több tv és számítógép is megtalálható, illetve van klímaberendezés is, valamint mindazoknak, akik 20.000 forint körüli villanyszámlájukat szeretnék kiváltani egy környezetbarátabb és fenntartható megoldással.

Egy ilyen rendszer összeállításánál mindig arra törekszünk, hogy azt a lehető legkedvezőbb feltételekkel lehessen megvalósítani a garanciális vállalások maximalizálása mellett, valamint belátható 8-10 éves időintervallumban megtérüljön a beruházás.

Mi van, ha idővel mégis kevésnek bizonyul a jelenlegi rendszer vagy ha folyamatosan többlet termelés van? Mind a két esetben jó hírrel tudunk szolgálni, ugyanis a korábbi rendszerek bármikor továbbfejleszthetőek és néhány új napelem panel felszerelésével és egy esetleges inverter cseréjével könnyen és relatíve gyorsan orvosolható a probléma. A többlet energia pedig nem vész kárba, ugyanis a szolgáltató felé van lehetőségünk a rendszerbe történő visszatáplálásra kvázi energia eladásra. Nyilván nem olyan áron van erre lehetőség, mintha mi vennénk, de egy jó kiindulási alap a nulla forintos rezsi elérésére.

Tehát ha szeretnéd lenullázni villanyszámládat és készen állsz, hogy az elektromos áramot magadnak állítsd elő, akkor kérj árajánlatot akár egy 5kW-os napelem rendszerre az űrlapunk kitöltésével most!