3kW-os napelem rendszer

Mi határozza meg egy 3kW-os napelem rendszer árát?

Amikor megszületik az elhatározás, hogy egy napelemes rendszer kiépítésével szeretnénk fedezni az áramfogyasztásunkat, akkor talán még nem is vagyunk vele pontosan tisztában, hogy mennyi minden befolyásolhatja a költségek alakulását.

Ami befolyásoló tényező az a napelem panelek típusa és márkája, azok darabszáma, a felszerelni kívánt inverter típusa és márkája, a tartószerkezetek márkája és a kivitelező szakemberek munkadíja. Azzal viszont már kevesebben vannak tisztában, hogy a napelem rendszer kialakításhoz más tényezők is hozzájárulnak. Ilyenek, mint például, mint a tetőfelület dőlésszöge, a ház tájolása, a rendelkezésre álló tetőfelület nagysága, a tető árnyékoltsága és annak szerkezeti kialakítása. Ezek mind-mind befolyásolják a lehetőségeket és költségeket.

Első lépésben mindig az adott háztartásban fellelhető fogyasztók pontos ismeretére van szükség. Ennek tükrében lehet és célszerű az épületre vonatkozó lehetőségeket megvizsgálni. Egy 3kW-os napelem rendszer esetében 8 darab napelem panellal kell számolni, amelyhez hozzávetőlegesen 16m² szabad tetőfelületre van szükség.

A figyelembe veendő paraméterek sokrétűségéből adódóan minden egyes napelem rendszerhez egyedi árajánlat készítésére van szükség, melyet cégünk díjmentes felmérés keretében el is készít.

Egy 3kW-os napelem rendszer teljes költsége, amiben már benne van minden szükséges elem és a kivitelezés is, továbbá az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetés, úgy 1.600.000 – 1.700.000 forint közé tehető.

3kW-os napelem rendszer
3kW-os napelem rendszer

Mégis kiknek ajánljuk a 3kW-os napelem rendszert?

Mint említettük a napelem rendszerek tervezésekor figyelembe kell venni a fogyasztási igényeket, valamint azok várható alakulását. Ezekből kifolyólag szoktuk javasolni minden esetben a napelemes rendszerek kicsit nagyobb méretűre történő tervezését és ennek tükrében az inverter megválasztását. Így nem érhet váratlan meglepetésként bennünket, ha új fogyasztók jelennek meg a rendszerben.

Mi történik a többlet árammal? A válasz, hogy a rendszer képes visszatáplálni azt a hálózatba. Ebben az esetben a napelemek által megtermelt fölösleges energiát kvázi eladjuk az áramszolgáltatónak. Tehát nem csak, hogy nem kell villanyszámlát fizetnünk, de még a szolgáltató fog nekünk fizetni a többletért. Azt viszont érdemes tudni, hogy a szolgáltató jóval alacsonyabb áron fogja tőlünk visszavásárolni, mint amennyiért mi a fordított esetben fizetnénk érte!

Egy 3kW-os napelem rendszert azoknak a fiatal pároknak tudjuk nyugodt szívvel ajánlani, akik nem szeretnének kizárólag az áramszolgáltató kegyeitől függeni és körülbelül 13.000 forint körüli villanyszámla kiváltására keresnek egy jó alternatív és környezetbarát megoldást és az elektromos berendezéseik között a főzőlap, illetve elektromos sütő megtalálható, de ezeket nem feltétlen használják nap mint nap.

Kérj árajánlatot a 3kW-os napelem rendszerre az oldalon található űrlapunk kitöltésével!