Napelem rendszer árak (régi)

Napelem rendszer kivitelezésén gondolkodik? Szeretne megszabadulni a villanyszámlák jelentette anyagi terhektől? Nagyszerű lehetőséget kínálunk, hogy egyszerűen, gyorsan, megbízható helyről szerezze be a minőségi napelemes rendszerét. Tekintse meg ajánlatunkat! Az oldalon található napelem árak olyan kalkulációk, melyek minden költséget tartalmaznak, beleértve a felszerelést, és az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is.

Az Elosztói Szabályzat 2021 április 30-i módosítása óta egy fázisú háztartási napelemes rendszer már csak maximum 2,5 kW névleges teljesítményig szerelhető fel. Az ennél nagyobb napelem rendszerek minden esetben három fázisúak lehetnek csak. Ezért az oldalon szereplő ajánlatok egy kivétellel három fázisú csatlakozásra vonatkoznak.

Napelem árak telepítéssel együtt

Napelem rendszer árak árajánlat mintákkal

Napelem rendszer árajánlat táblázataink utoljára frissítve:

Napelem rendszer ára havi 12.000 forintos villanyszámla esetén (1 fázis)

2,6 kW-os napelem rendszer; 7db Canadian Solar napelem panel; szükséges tetőfelület: 14m²; Teljes költség: 1.431.900 Ft.

Napelem rendszer ára havi 12.000 forintos villanyszámla esetén

3 kW-os napelem rendszer; 8db Canadian Solar napelem panel; szükséges tetőfelület: 15m²; Teljes költség: 1.515.364 Ft.

Napelem rendszer ára havi 15.000 forintos villanyszámla esetén

3,7 kW-os napelem rendszer; 10db Canadian Solar napelem panel; szükséges tetőfelület: 20m²; Teljes költség: 1.751.381 Ft.

Napelem rendszer ára havi 19.500 forintos villanyszámla esetén

5 kW-os napelem rendszer; 13db Canadian Solar napelem panel; szükséges tetőfelület: 25m²; Teljes költség: 2.130.806 Ft.

Napelem rendszer ára havi 24.000 forintos villanyszámla esetén

6 kW-os napelem rendszer; 16db Canadian Solar napelem panel; szükséges tetőfelület: 35m²; Teljes költség: 2.440.000 Ft.

Napelem rendszer ára havi 30.000 forintos villanyszámla esetén

7 kW-os napelem rendszer; 20db Canadian Solar napelem panel; szükséges tetőfelület: 38m²; Teljes költség: 2.913.685 Ft.

KÉRJEN NAPELEM ÁRAJÁNLATOT MOST

Néhány egyszerű kérdés megválaszolásával személyre szabott árajánlattal tudunk segíteni Önnek. Amennyiben elárulja lakcímét, a műholdképek segítségével meg tudjuk nézni a háza fekvését, így következtetni tudunk a rendelkezésre álló tetőfelületre, és természetesen ki tudjuk számolni, hogy az adott tetőfelület elégséges–e a szükséges napelemek számára. Ha a tetőről készített néhány képpel is kiegészíti az ajánlatkérőt még pontosabb ajánlattal tudunk szolgálni.

Miért érdemes a napelem rendszer mellett dönteni?

 • A napelemek elterjedése nagy mértékben javítja az életminőséget.
 • Ma a napelem szerelése az egyik legbiztonságosabb és legbölcsebb befektetés. (Az esetleges áram árának emelkedése tovább növeli a napelem rendszer értékét ingatlanunkban.)
 • Egy-egy jól átgondolt rendszerrel a világítási mellett a fűtési költséget is megtakaríthatjuk, így csökkenthetjük rezsiköltségünket.
 • Hosszútávú, akár 30-40 éven keresztül élvezhetjük az általa nyújtott megtakarítást.
 • Más befektetésekhez képest, a napelem rendszer előnyei már az első naptól fogva élvezhetők.
 • Esetleges ingatlanértékesítés során magasabb összeget kérhetünk. (Ez akár fedezheti is a telepítés költségét.)
 • Környezettudatos megoldás, csökkenti a felesleges széndioxid kibocsátást és a több fosszilis energia felhasználást.

A következő táblázat hozzávetőlegesen megmutatja, hogy havi villanyszámláját mekkora napelemes rendszerrel tudná kiváltani. (Pontos számításokhoz vegye fel velünk a kapcsolatot.)

Havi villanyszámla Napelem teljesítmény (kW) Napelemek száma (db.) Szükséges tetőfelület (m²)
8 100 Ft/hó 1,8 6 10,2
10 600 Ft/hó 2,4 8 13,6
13 500 Ft/hó 3 10 17
16 000 Ft/hó 3,6 12 20,4
18 000 Ft/hó 4,2 14 23,8
21 000 Ft/hó 4,8 16 27,2
24 000 Ft/hó 5,4 18 30,6
26 500 Ft/hó 6 20 34
29 000 Ft/hó 6,6 22 37,4
32 000 Ft/hó 7,2 24 40,8
34 000 Ft/hó 7,8 26 44,2
40 000 Ft/hó 9 30 51

A napelem panelek teljesítményének körülbelüli kiszámításához az éves fogyasztását kell 1100-al osztani. Ez az érték természetesen sok esetben változhat, befolyásolja a tető tájolása, dőlésszöge, az hogy az ország melyik részén lakik, de irányadó számként tökéletesen elegendő. Oldalunkon néhány adat megadása után személyre szabottan tudjuk igényét kiszámolni.


Mit tartalmaz nálunk a napelem rendszer ára?


 1. A megfelelő minőségű és mennyiségű Canadian Solar napelem panelt.
 2. Egy megbízható SolarEdge vagy Fronius Symo invertert (ami a megtermelt egyenáramot váltakozó árammá alakítja).
 3. A profi Würth napelem tartókonzolt ill. tartószerkezetet, ami ellenáll az időjárás hatásainak.
 4. Az összes alkatrészt (Lapp kábeleket, kismegszakítókat, DC és AC oldali csatlakozó dobozt, stb.), ami a biztonságos, hatékony működéshez szükséges.
 5. Az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést
 6. A komplett szerelést

A napelem ára olyan dolog amin nem érdemes spórolni!

A napelemeknél sokat számít a minőség! A sorba kötött tábláknál ugyanis elég, ha csak az egyik működik hibásan, ezáltal az egész rendszer hasznavehetetlenné válik. Ha egy panelt rosszul gyártanak le, elképzelhető hogy az csak évek múlva jelent majd gondot. Tehát a minőséget minden esetben érdemes megfizetni! De még miért is? Ugyanis egy drágább márkás napelem ára már magába foglalja a gyár “hírnevét” is! Erre sokan felkapják a fejüket, hogy ez butaság. Pedig ha belegondolunk a komolyabb napelemeket gyártók rengeteget költenek fejlesztésre és tesztekre és nagy figyelmet fordítanak arra, hogy moduljaik ne törjenek, ne ázzanak be és ne fagyjanak szét még az extrém időjárási körülmények között sem. Ezzel szemben Távol-Keleten rengeteg napelemet gyártó üzem került felépítésre az utóbbi 5 évben, melyek azóta is ontják magukból a sokszor megkérdőjelezhető minőségű szilícium lapokat.

Napelem rendszer áraknál lényeges, hogy ne olcsó napelemet vásároljunk és járjunk úgy mint a képen a jégverte napelem

Napelem rendszer ára esetén lényeges, hogy ne olcsó napelemet vásároljunk és járjunk úgy mint a képen a gyenge minőségű jégverte napelem

A képeken olcsóbb típusú napelemek láthatók, amelyek nem bírtak ellenállni a jégverésnek. Egy megbízható gyártó terméke még több év távlatából is működőképes lesz, és ha netán mégis gondunk akadna vele, akkor is könnyedén érvényesíthetjük garanciális igényünket. Viszont ha egy olcsó napelemet forgalmazó cég vállalkozása bajba kerül – tönkremegy -, akkor az egész napelem rendszerbe fektetett pénzünket kidobtuk az ablakon.

Napelemek és élettartamuk

A napelemek élettartama igen hosszú, de a tapasztalatok szerint teljesítményük 10 évente nagyjából 2-3%-ot romlik. Lehet, hogy az általunk forgalmazott márkás napelem ára drágább, de ezek a gyártók által bevizsgáltak és a feltüntetett teljesítményeket garantálják is (sőt azokat túl is szokták teljesíteni) ellenben egy olcsó kínai napelemnél ahol elképzelhető, hogy akkor is forgalomba dobják őket ha a teljesítménye csak 95 százalékos. Ha már befektetünk, jól gondoljuk meg melyik gyártó napelem családját választjuk. Segítségért forduljon hozzánk bizalommal, szakmai tudásunkkal azon leszünk, hogy Önnek a legjobb megoldást válasszuk.