4kW-os napelem rendszer

Mi határozza meg egy 4kW-os napelem rendszer árát?

Akár egy 4kW-os napelem rendszer akár egy nagyobb vagy kisebb esetében a kiépítésekor minden alkalommal figyelembe kell venni a jövőbeli fogyasztók számát és gondolni kell az esetleges bővítésekre is. Éppen ezért a tervezés alkalmával célszerű a rendszert kicsivel nagyobbra építeni és az invertert is ennek megfelelően kiválasztani.

A tényezők között, melyek befolyásolják a napelemes rendszer árát a legfontosabb, hogy milyen tájolású az épület, vagyis mennyi napfény fogja érni a tetőfelületre felszerelt napelemes paneleket. Magyarországon a dél-keleti és a dél-nyugati tájolás a legideálisabb. Itt még fontos szempont, hogy a ház környezete mennyire árnyékolja be a tetőfelületet, ahová a panelek felszerelésre kerülnek. Az árnyékolást befolyásolhatja egy másik épület, vagy éppenséggel akár egy magas fa is. A tetőszerkezet kialakítása és annak dőlésszöge sem elhanyagolható. Ennek ideális esetben a 25 és a 45 fok közé kell esnie.

Az ingatlan adottságain túl befolyásolja az árak alakulását maga a napelem panel márkája és típusa, annak darabszáma, az inverter márkája és típusa, a kiépítés során felhasznált tartószerkezetek fajtája, a kábelek minősége az esetleges garanciális vállalások és a kivitelező szakemberek munkadíja.

A leírtakból következik, hogy nem lehet látatlanban megmondani egy rendszer várható költségét, minden egyes napelem rendszerhez egyedi árajánlat készítésére van szükség, melyet cégünk ingyenesen elvégez a díjmentes felmérés keretében.

Egy 4kW-os napelem rendszer teljes költsége kivitelezéssel úgy 1.900.000 – 2.000.000 forint
közé tehető, amiben minden szükséges elem és az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is benne van.

4kW-os napelem rendszer
4kW-os napelem rendszer

Mégis kiknek ajánljuk a 4kW-os napelem rendszert?

Ideális lehet mindazoknak a családoknak, akik nem szeretnének kizárólag az áramszolgáltatók kegyeitől függeni és körülbelül 16.000 forintos villanyszámla kiváltására keresnek egy alternatív, de fenntartható és környezetbarát megoldást és rendelkezésükre áll legalább 20m² tetőfelület.

Maga a 4kW-os napelem rendszer jó választás lehet azoknak a kétgyermekes családoknak, ahol akár több elektromos berendezést is használnak egyszerre és a két gyermek már saját számítógéppel rendelkezik. Az alapvető háztartási eszközök mellett a mosógépet sűrűbben használják.

Mi van, ha nagyobb a rendszerem és több áramot termelek? Ilyenkor a megtermelt többlet energia nem megy kárba, mivel lehetőség van a hálózatba történő visszatáplálásra, ami annyit jelent, hogy eladhatjuk az általunk megtermelt fölösleges energiát az áramszolgáltatónak, igaz lényegesen alacsonyabb áron, mint ahogy mi azt megvásárolnánk tőle.

De mi történik, ha nem süt elegendő nap? Ilyenkor sem kell kétségbe esni, ugyanis amennyiben a napelem panelek nem kapnak kellő mennyiségű napfényt, úgy a szolgáltatótól tudunk áramot vételezni, vásárolni.

Tehát ha szeretnéd lenullázni a rezsi egy jelentős részét, akkor mindenképpen érdemes megfontolni a napelemes beruházást.

Kérj árajánlatot 4kw-os napelemes rendszer kiépítésére az űrlapunk kitöltésével most!