2,5kW-os napelem rendszer

Mi határozza meg egy 2,5kW-os napelem rendszer árát?

Egy 2,5kw-os napelem rendszer árát több tényező is befolyásolhatja, olyanok, mint a ház tájolása, a tetőfelület árnyékoltsága, dőlésszöge, de a mérete és maga a tetőszerkezet kialakítása is.

Mindezeken felül nagyban meghatározza még az árak alakulását a napelem panelek típusa és márkája, a felszerelni kívánt inverter típusa és márkája, a tartószerkezet minősége, és nem utolsó sorban az ezekhez járó különféle garanciák és természetesen a kivitelező szakemberek munkadíja.

Mivel számos paramétert figyelembe kell venni, így minden esetben először fel kell mérni az igényeket és a lehetőségeket. Első lépésben tehát az adott háztartás fogyasztását kell górcső alá venni, majd megvizsgálni az adott épületre vonatkozó lehetőségeket, hogyan és mennyi napelemet lehet egyáltalán felszerelni a tetőre. Egy 2,5kW-os rendszer esetében a 7 darab napelem panel hozzávetőlegesen 14m² szabad tetőfelületet igényel.

A fentiekből adódik, hogy minden egyes napelem rendszerhez egyedi árajánlat készítésére van szükség és nem lehet azt egy kaptafára ráhúzni.

Jelen esetünkben egy 2,5kW-os napelem rendszer teljes költsége úgy 1.250.000 – 1.350.000 forint
közé tehető, amiben már benne van minden szükséges elem és a kivitelezés, továbbá az áramszolgáltatói (E.ON, NKM Zrt., ELMÜ-ÉMÁSZ) engedélyeztetést is.

2,5kW-os napelem rendszer
2,5kW-os napelem rendszer

Mégis kiknek ajánljuk a 2,5kW-os napelem rendszert?

A napelem rendszer tervezésekor figyelembe kell venni, hogy milyen fogyasztási igényeket szeretnénk jelenleg kielégíteni, valamint, hogy a későbbiekben ezek hogyan növekedhetnek. Éppen ezért szoktuk javasolni, hogy a napelem rendszert érdemes a jelenlegi fogyasztáshoz képest kicsit nagyobbra méretezni, és az invertert is ennek fényében megválasztani.

A többlet áram nem vész kárba! Abban az esetben, ha a napelem rendszer több áramot termel meg, mint amennyit a család képes felhasznál, akkor a rendszer a plusz áramot visszatáplálja a hálózatba kvázi eladja azt az áramszolgáltatónak.

Ebből könnyen lehet következik arra is, hogy ha huzamosabb ideig többet termelünk, mint amennyit a család elhasznál, nem kell villanyszámlát fizetnünk, sőt még a szolgáltató fog nekünk fizetni a megtermelt többletért. Azt viszont érdemes tudni, hogy a szolgáltató jóval alacsonyabb áron veszi meg tőlünk az áramot, mint amiért mi fordított esetben fizetnénk érte!

Egy 2,5kW-os napelem rendszert elsősorban azoknak a nem túl nagy ingatlannal rendelkező kis családosoknak, egyedülállóaknak, olyan fiatal házasok számára, ahol még nincs gyermek, valamint kevés elektromos berendezést használó tulajdonosoknak ajánljuk, akik 11.000 Ft körüli villanyszámla kiváltására szeretnének egy alternatív és környezetbarát, de biztonságos megoldást, hogy hosszabb távon kielégítsék az elektromos igényüket, és nem szeretnének kizárólag az áramszolgáltató kegyeitől függeni.

Kérj árajánlatot 2,5kW-os napelem rendszerre az űrlapunk kitöltésével most!