Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!
Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Inverteres klíma hűtésre és fűtésre egyaránt

Tavasz van, hamarosan itt a nyár és a kánikula. A nagy meleg nem feltétlen csak izzadást, hanem kellemetlen közérzetet, fáradékonyságot és koncentráció hiányt is okoz. Pedig az inverteres klíma képes erre megoldást kínálni. Sokan a klíma fogalmát azonosítják a nagy elektromos áramigényű eszközökkel, holott a modern inverteres klíma már csak a töredékét fogyasztja, mint elődei. Ráadásul az egyre inkább terjedő korszerű napelem rendszerek segítségével az üzemeltetés majdnem ingyenesen megvalósítható.

 

Mitől olyan jó az inverteres klíma?

Inverteres klíma illusztrációEgy inverteres klíma minden esetben a környezeti tényezőknek megfelelően állítja be működését. A teljesítménye nem állandó, mint a hagyományos típusoknál, hanem folyamatosan alkalmazkodik az igényekhez és a feltételekhez. Ennek köszönhetően az inverteres klíma kiegyensúlyozottabb működést, sokkal egyenletesebb hőmérsékletet, jelentősen kisebb energiafelhasználás mellett képes biztosítani. Nincs ki-be kapcsolgatás, nagy hőingadozás, illetve a modern készülékek zajszintje is már minimálisra redukálódott.

 

Az inverteres klíma főbb funkciói

A köztudatban elterjedt hűtési funkció mellett egy inverteres klíma több egyéb előnyös tulajdonsággal is rendelkezik. Az egyik ilyen a páramentesítés. Ennek nem feltétlen tulajdonítunk nagy jelentőséget, de a megfelelő közérzet kialakításában kiemelkedő szereppel bír. Egy nagy eső után, vagy a kiterített száradó ruhák mellett bizony jólesik a helyiségben a magas páratartalom csökkentése. A másik említésre érdemes funkció a levegő tisztítása. A forgalmas helyeken, vagy a pollenszezon kellős közepén szellőztetésre tárt ablakok nem feltétlen jelentenek előnyös megoldást. Az inverteres klímák szűrő berendezései azonban olyan hatékonyak, hogy a levegőben szálló apró porszemcsék mellett akár még a baktériumokat, a vírusokat, de még a szagokat is képesek kiszűrni. Ez lehetőséget nyújt a ritkább szellőztetésre, valamint a beltér levegőjének tisztántartására, felfrissítésére. Harmadikként egy olyan hasznos funkciót kell megemlíteni, ami képes gyökeresen megváltoztatni az inverteres klímákkal kapcsolatosan kialakított véleményünket. Ez pedig a klímafűtés. Evidens, ha a készülék képes hűteni, akkor fűteni is tud, de milyen a hatásfoka? Egy korszerű inverteres klíma fűtési hatékonysága (a költségeket tekintve) mintegy 20-40%-kal jobb, mint a legmodernebb kondenzációs gázkazán esetében. Ráadásul ezt kombinálva egy napelemes rendszer kínálta szinte ingyenes elektromos árammal, egyértelművé válik, hogy miért terjed egyre rohamosabban az inverteres klíma már Magyarországon is.


 /upload/files/313/fronius-2190.png