Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!
Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Körösújfalun épülő fotovoltaikus erőmű

NaperőműAz ötszáz fős községben várhatóan 2018 első negyedévére el is készül az a környezetbarát napelemes beruházás, amely mintegy 2000 db napelem panelből fog állni.

A megvalósítás jelenleg a pályáztatás szakaszában tart, a fejlesztés 35 százalékát EU-támogatásból, és 65 százalék saját tőkéből finanszírozza meg az energetikai vállalat.

 

A szakemberek a panelok élettartamát legalább 25 évre várják, az erőmű teljesítményét pedig 0,5 megawattra becsülik. (Egy átlagos 4-5 fős család óránként nagyjából 0,5 kilowatt áram használ el.)

 

Éves szinten kb. 700 megawattórányi villamos energiát termel majd a naperőmű, amely zömét a település képes lesz értékesíteni az átvételi rendszeren kersztül. Ez a településnek egy kiszámítható bevétel forrást biztosít majd.

 

A beruházásra a település egy régi, kihasználatlan, önkormányzati tulajdonú sportpályát szemeltek ki emely jogi és műszaki szempontból is megfelelt a kritériumoknak.

 

A napenergia felhasználása csökkenti a károsanyag-kibocsátást. 1000 tonnával kevesebb szén-dioxid jut a levegőbe országos viszonylatban az üzembehelyezését követően.


 /upload/files/313/fronius-2190.png