Kérdése van?
Szakértőink bármely kérdésére kimerítő választ adnak. Kérjen visszahívást!
Többet szeretne tudni?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Készül a soroksári IKEA magyarországon

A soroksári IKEA megnyitásával több mint 200 új munkahely válik elérhetővé. Az új áruház alapterülete közel 34 ezer négyzetméter lesz, és a tervek szerint csaknem 1200 parkoló fog majd hozzá tartozni.

 

Az új IKEA tervezésekor olyan megoldások sokaságát választották, amelyek révén lehetőség nyílik a lehető legkisebb negatív hatással befolyásolni a környezetet. Az áramot a tetőre helyezett napelemek fogják szolgáltatni, a fűtéséről és hűtéséről geotermikus rendszer fog gondoskodik és a WC-k öblítéséhez pedig esővizet fognak felhasználni.

 

Az IKEA vállalat nemcsak az újonnan épített áruházat de 2020-ra áruházainak teljes energiaszükségletét világszerte megújuló energiával tervezi fedezni. 2009 óta 1,5 millió eurót költött a vállalat különböző fejlesztésekre. 2015 augusztusa óta pedig minden világítási termékük LED-es izzókkal készültek, a termékeikhez használt pamut 100%-a és a felhasznált faanyagok 50%-a fenntartható forrásból származik.

 

IKEA Foundation alapítványa pedig tavaly 400 millió euróval támogatta a klímaváltozás által leginkább sújtott területeket.


 /upload/files/313/fronius-2190.png